AeroMobil ohlásil vstup popredného investora Martina S. Hauge

Výrobca lietajúceho auta posilňuje svoju pozíciu na trhu vďaka zvýšenému záujmu investorov

AeroMobil, popredná spoločnosť v oblasti vývoja inovatívnych lietajúcich áut, dnes ohlásila vstup známeho európskeho investora Martina S. Hauge, ktorý v AeroMobile vidí veľký potenciál. Do projektu investoval po tom, čo AeroMobil nedávno predstavil najnovší model svojho lietajúceho auta. Už v apríli spoločnosť potvrdila investíciu Patrika Hessela, zakladateľa a generálneho riaditeľa spoločnosti c2i (súčasť skupiny LG) na výrobu kompozitných dielov pre automobilový a letecký priemysel.

Martin S. Hauge má dlhoročné skúsenosti ako úspešný podnikateľ a venture
kapitálový investor. Ako generálny partner pôsobil v spoločnosti Creandum 11 rokov, počas ktorých finančne vstúpil do niekoľkých rešpektovaných startupov vrátane spoločností iZettle a Spotify. V pôsobí ako non-executive chairman spoločnosti Frog Capital Ltd and No Isolation AS so sídlom v Londýne a naďalej pôsobí v predstavenstve spoločnosti Creandum GP. V minulosti spolupracoval so začínajúcimi firmami v oblasti automobilového priemyslu. Skupine PSA, ktorá vlastní značky Peugeot, Citroën a DS, predal firmu Autobutler. Donedávna bol tiež predsedom spoločnosti Automile, poprednej platformy pre riadenie vozového parku, pre ktorú získal od investorov ako Jason M. Lemkin, Niklas Zennström a Salesforce finančné investície vo výške 12,85 milióna USD.

„Príbeh spoločnosti AeroMobil sledujem už nejaký čas a som presvedčený, že po predstavení komerčne dostupného modelu lietajúceho auta určeného do výroby, je správny čas na investovanie do vízie a stratégie spoločnosti,“ povedal Martin S. Hauge. „V priebehu rokov som pracoval s mnohými inšpiratívnymi podnikateľmi a po stretnutiach s tímom AeroMobilu, je zrejmé, že má vášeň, odbornosť a odhodlanie potrebné na revolúciu v odvetví osobnej dopravy. Teším sa na pomoc a podporu tímu,“ dodal.

Spoločnosť AeroMobil, ktorá sa stala etablovaným lídrom v oblasti vývoja lietajúcich áut, predstavila svoj komerčné dostupný model už tento rok. Kým konkurencia zotrváva v počiatočných fázach konceptov, plánovania a projektovania, AeroMobil prijíma objednávky s predpokladanou dodávkou vozidla do roku 2020.

„Sme nesmierne radi, že môžeme privítať Martina S. Haugeho ako nového investora spoločnosti AeroMobil. Jeho vstup dokazuje, že skúsení investori vedia rozpoznať skutočný potenciál nášho projektu,“ povedal zakladateľ a CEO spoločnosti AeroMobil Juraj Vaculík. „Dostali sme sa do bodu, kedy je inžiniersky a technologický dizajn kompletný a my sa v našom projekte posúvame ďalej. Je to naozaj dôležité obdobie v tomto novom sektore, kde mnoho ďalších spoločností identifikovalo dlhodobé obchodné príležitosti. Sme však presvedčení, že máme jedinečnú konkurenčnú výhodu. Máme silný tím, ktorý sme dlhodobo budovali. Disponuje hlbokými odbornými znalosťami v oblasti technológií a trhu, ktoré teraz môžeme zhodnotiť.“

19. až 25. júna spoločnosť AeroMobil predvedie svoje lietajúce auto na prestížnej výstave Paris Air Show. Akcia patrí medzi najväčšie letecké prehliadky na svete. AeroMobil ako jediná firma zo Slovenska dostala pozvanie na výstavu od popredného podnikateľského akcelerátora Starbust.Aero a jej expozícia bude súčasťou Paris Air Lab, nového výstavného priestoru, ktorý je zameraný na inovácie, letectvo a digitálnu technológiu.

Základné fakty o AeroMobile, lietajúcom aute

• Kompletný prechod do letového režimu za menej ako 3 minúty
  • Dojazd Auto  - 700 km (odhad pomocou NEDC cyklu)
  • Dolet Lietadlo (Max Cruise Range) ~750 km @ 75 % (1 200 m, ISA)