AeroMobil získal ďalšieho významného investora

Fond IPM Growth pod záštitou spoločnosti IPM preukázal svoju atraktivitu a je vedúcou investičnou platformou, ktorá prepája privátnych investorov nielen zo strednej Európy.

Technologická spoločnosť AeroMobil sa stala úvodnou investíciou v rámci novovznikajúceho inovačného klastra “Danube Valley”. Stalo sa tak s podporou spoločnosti IPM a významného maďarského podnikateľa Zoltána Vargu, jedného z prvých investorov leteckej spoločnosti WizzAir a v súčasnosti jedného z prvých maďarských investorov na Slovensku. Celkové investície fondu IPM Growth do spoločnosti AeroMobil predstavujú sedem ciferné číslo v eurách.

AeroMobil, technologická spoločnosť, ktorá vyvíja a a pripravuje do predaja integrované lietajúce auto, získala prvú investíciu od fondu IPM Growth počas prvého polroka 2017. Odvtedy vízia spoločnosti a riešenia budúcej mobility prilákali mnoho investorov z celého regiónu. Dnes investičná spoločnosť IPM a AeroMobil oznámili, že maďarský investor a podnikateľ Zoltán Varga investoval do spoločnosti AeroMobil, a vďaka spolupráci medzi fondom IPM Growth a spoločnosťou AeroMobil vzniká jeden z vlajkových projektov platformy “Danube Valley”. Tento projekt prostredníctvom IPM spája veľkých investorov zo Slovenska, Českej republiky a Maďarska.

Od úvodnej investície fondu IPM Growth dosiahla spoločnosť AeroMobil  niekoľko významných míľnikov. Popri pokroku v testovacej a výrobnej fáze modelu AeroMobil 4.0 STOL (krátky vzlet a pristátie), spoločnosť v marci tohto roku predstavila svoj koncept AeroMobil 5.0 VTOL (vertikálny vzlet a pristátie) – jedno z prvých a jediných elektrických lietajúcich vozidiel určených pre jazdu po ceste, ktoré umožňuje flexibilnú dopravu od dverí k dverám jedným vozidlom.

Nielen slovenskí a českí investori, ale aj odborný tím AeroMobilu boli tým, čo pána Vargu presvedčilo, aby spoločnosť podporil. „Sme naozaj poctení, že môžeme spolupracovať s pánom Vargom, ktorý je váženým investorom známym predovšetkým pre jeho investíciu do spoločnosti WizzAir – popredného leteckého prepravcu v strednej Európe. Oceňujeme, že vidí celosvetový potenciál AeroMobilu. Investovaním do tejto spoločnosti pán Varga pomáha IPM budovať prepojenia v rámci platformy “Danube Valley” a my sa zas snažíme, aby sa región strednej a východnej Európy stal centrom pre inovácie,“ hovorí Marián Boček, spoluzakladateľ a výkonný partner spoločnosti IPM.

„Spolupráca v tomto regióne je veľmi dôležitá, a preto spájame „smart“ investorov, ako je pán Varga, so stredoeurópskymi technologickými spoločnosťami ako AeroMobil. Na tomto sa zakladá rast fondu IPM,“ dopĺňa Marián Gazdík, partner fondu IPM Growth.

„Veľmi nás teší, že sme získali investíciu od takého vizionárskeho a úspešného investora, akým je pán Varga, za podpory IPM, vedúcej investičnej platformy v strednej Európe,“ hovorí Juraj Vaculík, CEO a spoluzakladateľ spoločnosti AeroMobil. „Popri tejto investícii ostáva naďalej stopercentným cieľom, aby naše vozidlo bolo v najbližších mesiacoch pripravené na testovanie,  aby sa k prvým zákazníkom dostalo už v najbližších rokoch. Sme presvedčení, že vďaka inžinierskemu a technologickému prístupu, ktorý sme vložili do vývoja AeroMobilu, uspokojíme rastúci dopyt po mobilite budúcnosti.“

AeroMobil prilákal stredoeurópskych investorov a upriamil na seba aj pozornosť mnohých renomovaných zahraničných médií. Navyše, v posledných mesiacoch prejavilo záujem o jedinečnú technológiu AeroMobilu aj niekoľko ázijských strategických a finančných spoločností. Takýto vývoj je v súlade s víziou fondu IPM Growth, ktorý pomáha inovatívnym spoločnostiam z regiónu Danube Valley, rozvíjať ich globálny potenciál.

O IPM

IPM je globálna správcovská a poradenská spoločnosť so sídlom v Londýne a Bratislave založená v roku 2014 tímom skúsených investičných profesionálov. IPM sa špecializuje na investície do alternatívnych tried aktív, vrátane infraštruktúry, rastového kapitálu, private equity, a komodít. Hlavným cieľom IPM je vytvoriť pozitívnu dlhodobú hodnotu pre našich klientov, firmy, do ktorých investujeme, a komunity, v ktorých pracujeme. IPM je autorizovaná a regulovaná britskou Financial Conduct Authority v oblasti investičného poradenstva a sprostredkovania investičných príležitostí.

AeroMobil is an advanced engineering company that is commercializing a sophisticated flying car, combining a luxury sports car and a light aircraft in a single vehicle. AeroMobil aims to make personal transportation vastly more efficient and environmentally friendly by helping to overcome traffic jams in large areas and by allowing significantly faster door-to-door travel for medium distances or in areas with limited road infrastructure.

www.aeromobil.com