Do AeroMobilu vstupuje nový investor

Spoločnosť AeroMobil, ktorá sa globálne nachádza v popredí vývoja inovatívnych lietajúcich áut, oznámila, že uzavrela v týchto dňoch rokovania o novej finančnej investícii od privátneho investora Patricka Hessela, zakladateľa a výkonného riaditeľa spoločnosti c2i, výrobcu kompozitných dielov pre letecký a automobilový priemysel. Tento vývoj udalostí je súčasťou prebiehajúcej iniciatívy AeroMobilu posilniť kapitálové zdroje spoločnosti a pripraviť unikátne lietajúce vozidlo do predaja a výroby.

Nový investor v spoločnosti AeroMobil, Patrick Hessel, bol v roku 2015 EY Podnikateľom roka na Slovensku, a počas posledného týždňa predal 50,1% spoločnosti c2i firme LG Hausys, ktorá vyrába odľahčené automobilové komponenty v rámci skupiny LG. c2i je jedným z kľúčových technologických partnerov a dodávateľov komponentov pre AeroMobil a obe spoločnosti už spolupracujú niekoľko rokov.​

Vývoj nášho vozidla môže byť považovaný za jeden z najinovatívnejších a ambicióznych projektov v súčasnom automobilovom a leteckom priemysle. Jeho prechod do priemyselnej fázy si vyžaduje ďalšie investície. Preto vítame vstup investorov, ktorí rozumejú výraznej inovácii, nášmu unikátnemu obchodnému modelu a stratégii. Až doteraz AeroMobil financoval predovšetkým rozvoj matematicky a geometricky presného digitálneho modelu nového lietajúceho auta. Vďaka novej investícii spoločnosť onedlho dokončí a predstaví fyzický model, ktorý bude veľmi blízko finálnemu produktu pre sériovú výrobu. Pomocou doterajších investícií do virtuálneho modelu sme výrazne zredukovali riziko nutnosti viacerých dodatočných iterácií návrhu. Výsledkom našej inžinierskej a analytickej práce je veľmi presný obraz toho ako náš produkt bude fungovať a zároveň sme presvedčení, že vozidlo, ktoré predstavíme sme schopní dodať bez výraznejších zmien. “ – povedal spoluzakladateľ a CEO spoločnosti Juraj Vaculík​

Pokročilý stupeň virtuálneho dizajnu, simulácií a výpočtov na mňa urobil výrazný dojem. Už počas predchádzajúcich dvoch rokov, AeroMobil 3.0 ukázal svoje letové a jazdné schopnosti. Moja investícia umožní spoločnosti prechod do výroby a produkcie najnovšieho modelu a jeho prototypov. Team, ktorý sa zišiel v AeroMobile je absolútne unikátny a má obrovský potenciál dosiahnuť globálnu zmenu v osobnej doprave.“ – povedal Patrick Hessel​

Medzinárodný tím viac ako šesťdesiatich expertov z automobilového a leteckého priemyslu z ôsmich krajín sveta, v ktorých prevažujú odborníci zo Slovenska a Čiech o niekoľko dní predstaví výsledky svojej práce – nový model AeroMobilu vo verzii show car. Toto vozidlo bude súlade s  existujúcou reguláciou pre cestnú a leteckú dopravu a bude predstavovať významný míľnik vo vývoji svetovo ojedinelého vozidla určeného pre dopravu na ceste i vo vzduchu.