IPM investuje do AeroMobilu

Nová investícia je súčasťou prebiehajúceho investičného kola, ktoré sa rozširuje do Ázie

AeroMobil, vedúca spoločnosť v oblasti vývoja inovatívnych lietajúcich vozidiel oznámila, že globálna investičná a poradenská spoločnosť InfraPartners Management sa rozhodla zrealizovať ďalšie investičné kolo v rámci svojej divízie IPM Growth. Prostriedky podporia ďalšiu etapu vývoja lietajúceho auta. IPM navyše v týchto dňoch vedie investičnú roadshow v Ázii, aby zhodnotila zvyšujúci sa záujem investorov v regióne. IPM spolu so svojimi strategickými partnermi pomôže AeroMobilu pritiahnuť pozornosť investorov, ktorí rozoznali potenciál multi-modálnej osobnej leteckej dopravy, práve v čase značnej expanzie leteckej infraštruktúry v Ázii.

IPM je globálna správcovská a poradenská spoločnosť spravujúca fondy z rôznorodými stratégiami so sídlom v Londýne a Bratislave, s regionálnymi pobočkami v Číne, Kórei, Guernsey a Turecku. IPM investuje do infraštruktúrnych, technologických a komoditných sektorov. Kombinácia expertízy a globálneho zásahu robí z IPM atraktívneho investičného partnera pre AeroMobil. Finančná podpora IPM a jej klientov pomôže spoločnosti sústrediť sa finalizáciu produkcie vozidla, vrátane jeho testovania a certifikácie. Globálny zásah pomôže pri identifikácii ďalších vhodných investorov.

“Sme veľmi potešení nielen tým, že sme získali ďalšiu významnú investíciu, ale najmä tým, že sme získali validáciu od prominentnej správcovskej a poradenskej spoločnosti,” povedal Juraj Vaculík, spoluzakladateľ a CEO AeroMobilu. “Krátko potom ako sme predstavili novú generáciu AeroMobilu sme 100% sústredení na to, aby sme pripravili vozidlo na testovanie tento rok a na dodávky prvým zákazníkom do roku 2020. Sme presvedčení, že inžiniersky a technologický prístup, ktorí sme si zvolili sa stretne s neustále sa zvyšujúcim záujmom o osobnú leteckú dopravu.”

“AeroMobil je jedným najúspešnejších podnikateľských príbehov na Slovensku a jedna z najvýznamnejších značiek, ktorá formuje budúcnosť mobility. Sme radi, že môžeme podporiť AeroMobil, pretože IPM Growth chce byť jednou z vedúcich
scale-up investičných platforiem pre investorov, ktorí sa zaujímajú o stredoeurópske technologické firmy s globálnymi ambíciami,“ povedal Marián Boček, Managing Partner IPM. „Preverili sme si množstvo konkurenčných projektov vo vývoji a je zrejmé, že AeroMobil je oveľa ďalej v rámci svojich plánov. V našej podpore pre AeroMobil budeme pokračovať aj na najrýchlejšie rastúcich trhoch, najmä v Ázii.“

Adrián Vyčítal, Managing Partner IPM dodal – „V AeroMobile nás presvedčil predovšetkým tím, ktorý je veľmi sústredený na dodanie reálneho riešenia pre preťaženú infraštruktúru. Je založené na dôkladnom pochopení technologických a regulačných požiadaviek pre lietajúce vozidlá.“

V čase masovej urbanizácie a rastúceho dopravného preťaženia vo svete, AeroMobil verí, že existuje obrovská príležitosť odpovedať na tieto výzvy novou generáciou osobných lietajúcich dopravných prostriedkov. Napríklad na ázijských trhoch, najmä v Číne, sú fenoménom investície do leteckej infraštruktúry, ktoré vytvárajú príležitosti pre inovácie v doprave.

Cieľom AeroMobilu je vytvoriť skutočné lietajúce auto, ktoré je pripravené pre zákazníkov v rámci existujúcej regulácie a infraštruktúry pre malé lietadlá a automobily. Vďaka detailnej analýze technických, bezpečnostných a regulačných rámcov, tím AeroMobilu predpokladá, že uvedenie vozidiel s vertikálnym vzletom a pristátím (VTOL) bude vyžadovať kompletne nové pravidlá v regulovanom mestskom vzdušnom priestore. Budúce technológie, infraštruktúra a regulačné rámce môžu sprístupniť aj túto možnosť, avšak AeroMobil vytvoril vozidlo, ktoré umožní zákazníkom využiť dnešné lokálne letiská a pristávacie plochy blízko ich finálnych destinácií a zároveň rieši dopravu na úseku „poslednej míle“. Tím AeroMobilu pozorne vníma aj vývoj elektrických lietajúcich zariadení, ktoré budú súčasťou vzdušného priestoru, avšak opäť z rovnakého dôvodu bezpečnosti, dostupnosti a vyššej výdrže zvolil pre svoje súčasné vozidlo spaľovací motor.

26. a 27. júla 2017 sa spoluzakladateľ a CEO AeroMobilu zúčastní ako hlavný prednášajúci na konferencii Future of Transportation Summit v Pekingu, pod patronátom spoločností Alibaba Group a Sina Group.