Lietajúce auto zo Slovenska – po prvý raz v Taliansku!

AeroMobil 3.0 bude vystavený na výstave EXPO 2015

AeroMobil sa predstaví verejnosti v Miláne, na výstave EXPO od 15. do 17. októbra. Súčasný prototyp 3.0 bude vystavený v Taliansku po prvý raz, počas tlačovej konferencien a expozície, ktorú spoluorganizujú Slovenská Republika a spoločnosť AeroMobil. Tím AeroMobilu bude počas EXPO prezentovať unikátne technologické riešenia prototypu lietajúceho auta. Počas expozície bude AeroMobil prezentovať predovšetkým transformáciu z auta na lietadlo a späť

Prezentácia AeroMobilu na výstave EXPO 2015 je súčasťou oficiálnych aktivít expozície Slovenska. Jej súčasťou bude aj tlačová konferencia pripravovaná v spolupráci s rešpektovaným magazínom Wired Italy. Návštevníci budú mať možnosť vidieť AeroMobil naživo a na mieste bude predvádzaná unikátna transformácia vozidla.

AeroMobil je jedným z výrazných príkladov inovatívnej technológie zo Slovenska, ktoré má dlhoročné skúsenosti v strojárskej výrobe. Automobilový priemysel a odvetvie ľahkého letectva v krajine výrazne rastie, čo pomáha rozvíjať inovácie najmä v oblasti trvalo udržateľných technológií.“ – povedal Martin Polák, hlavný komisár expozície Slovenskej Republiky na výstave EXPO 2015.

Koncept AeroMobil sa zrodil v roku 1989 vďaka dizajnérovi a inžinierovi Štefanovi Kleinovi. Po dvadsiatich rokoch samostatného testovania rôznych modelov, spolu s podnikateľom Jurajom Vaculíkom v roku 2010 vytvorili rovnomennú firmu. Neskôr spoločne zrealizovali víziu AeroMobilu prostredníctvom viacerých prototypov až k tomu súčasnému 3.0, ktorý bol vyrobený 13-členným tímom za 10 mesiacov.

„Verím, že AeroMobil bude inšpiráciou pre budúcnosť osobnej dopravy. Predpokladám, že prinesie nové možnosti cestovania a rozšíri ich na úplne novú úroveň. AeroMobil bude lietajúce auto bez kompromisov. Vďaka unikátnym technickým riešeniam a dizajnu nám opäť prinesie pozitívny zážitok z cestovania.“ – hovorí Juraj Vaculík, spoluzakladateľ a CEO spoločnosti.

Plne funkčný prototyp AeroMobilu 3.0, ktorý má za sebou už niekoľko testovacích letov, je svojou konštrukciou a dizajnom veľmi blízko finálnemu high-end produktu, ktorý v sebe spája športové auto a malé lietadlo. V súčasnej konfigurácii prototyp dosahuje rýchlosť na ceste do 160 km/h a 200 km/h vo vzduchu. Jednou z jeho unikátnych charakteristík je schopnosť vzletu pri rýchlosti približne 100 km/h.  AeroMobil dokáže vzlietnuť z akejkoľvek legálnej rovnej trávnatej plochy, takže nie je závislý len na letiskách. Zjednodušovanie procesov vzletu a pristátia sú súčasťou plánov AeroMobilu so zámerom zmeniť osobnú dopravu v budúcnosti.

Rozšírený team AeroMobilu v súčasnosti vylepšuje dizajn a pracuje na novom prototype, ktorý bude tiež podrobený predpísaným testom. Hladký priebeh týchto procesov a vysokú mieru inovácie zabezpečia aj novoprijatí experti z automobilového a leteckého priemyslu, ktorí pracujú na ďalšom posune projektu do vyššej úrovne.

DÔLEŽITÉ INFORMÁCIE:

Tlačová konferencia sa uskutoční v EXPO Conference Center Orogel 15. októbra o 11:30.

Ak sa plánujete zúčastniť tlačovej konferencie, prosím kontaktujte nás, aby sme Vám zabezpečili voľný vstup na EXPO. Prosíme potvrďte svoju účasť na tlačovej konferencii poslaním mena a priezviska zúčastnenej osoby na press@aeromobil.com. Potom použite vchod TRIULZA, kde bude čakať náš asistent so zoznamom hostí. Ďakujeme.

Spoluzakladatelia AeroMobilu budú k dispozícii na rozhovory počas 15. a 16. októbra, prosím kontaktujte press@aeromobil.com ohľadne rozvrhu interview.

Published with Prezly